Energibesparing

Att tilläggsisolera vinden med lösull är ett smart och enkelt sätt att minska husets energibehov betydligt. Varm luft stiger uppåt och ungefär 15 procent av värmeförlusterna sker genom vinden på äldre hus.

Sänk dina energikostnader med isolering

Genom att tilläggsisolera vinden sänker du dina energikostnader och höjer värdet på din bostad. Du kan spara upp till 5 000 kr per år och 20 000 kr på fyra år i en villa som har tilläggsisolerat vinden. Hur mycket kan vi hjälpa dig att spara?

Du får även ett jämnare inomhusklimat både vinter- och sommartid tack vare cellulosans höga densitet och värmelagringsförmåga. Det gör att det blir svalare i huset under sommaren och varmare på vintern. Ett klimatsmart material helt enkelt!

Boka kostnadsfri besiktning
Energioptimering - Isolerab

Vanliga frågor

Generellt brukar man uppskatta värmeförlusterna från taket till 15 % av den totala värmen. Men det är givetvis individuellt och beror på den enskilda bostaden

Genom att tilläggsisolera vinden kan du minska värmeförlusterna från taket med ungefär 20–30 %. Isoleringen på vinden fungerar som mössan på huset. Men den exakta siffran är individuell för varje bostad. Det totala energibehovet påverkas av övergripande faktorer som ventilation, isoleringen i hela huset och källare.

Fler tjänster

Besiktningsmän - Isolerab
Tjänster tilläggsisolering - Isolerab
Tjänster mögelbehandling - Isolerab