Välkommen in i värmen!

Vi hjälper dig genom hela processen att tilläggsisolera din vind. På köpet får du lägre energikostnader, ett optimalt inomhusklimat och ett höjt skydd mot fukt och skadedjur.

Tilläggsisolering

Många hus har för lite eller bristfällig isolering. Det gör att värme leds ut i huset och du får höga energiräkningar. Genom att spruta in lösull av cellulosa får du en effektiv tilläggsisolering av din vind, som sparar på energin i huset.

Vinden är ofta en bortglömd del av huset, men med Isolerabs koncept för tilläggsisolering kan du använda vinden som förvaringsutrymme ­– även efter att vi har installerat isoleringen.

Har du koll på hur isoleringen av din vind ser ut? Om inte så hjälper vi dig med det. Vi börjar alltid med en grundlig och kostnadsfri besiktning av din vind, för att ta reda på vad som behöver göras.

Boka kostnadsfri besiktning
Isolering - Isolerab

Tilläggsisolering med klimatsmart cellulosa

Isolerab arbetar enbart med cellulosa, ett miljövänligt isoleringsmaterial som har en rad fördelar.

Ett bra miljöval.

Cellulosa är tillverkad av återvunnet tidningspapper utan kemiska tillsatser. Det är ett material som är snällt mot både natur och människor.

Håller värmen.

Cellulosa är ett effektivt material som håller värmen och minskar energiförbrukningen med 25–40 procent mer effektivt än andra typer av isolering

Optimalt inomhusklimat.

Cellulosaisolering har en hög densitet och hög värmelagringskapacitet. Det bidrar till att fastigheten stoppar värmen från att tränga sig in under sommaren och behåller värmen under vintern. Resultatet blir ett optimalt inomhusklimat året om.

Brandsäkert.

Cellulosaisolering har fått högsta brandskyddsklass. Det innebär att materialet inte brinner, tål hög värme och inte avger giftiga gaser. Materialet skyddar konstruktionen vid brand och ger några extra minuter att evakuera, vilket räddar liv.

Isolerar ljud.

Cellulosa i lösull leder till en tät isolering som bidrar till optimal ljudisolering. Tester visar att cellulosaisolering har betydligt bättre akustiska värden än traditionell skivisolering.

Fuktsäkert.

Cellulosa kan ta emot och släppa ifrån sig fukt utan att förlora sina isolerande egenskaper. Rätt byggda, diffusionsöppna konstruktioner med cellulosaisolering ger fuktsäkra och sunda hus.

Motverkar skadedjur.

Skadedjur som möss och insekter trivs inte i cellulosa.

Så går det till

Vanliga frågor

Isoleringsmaterial av cellulosa är tillverkad av tidningspapper. Det är ett hygroskopiskt material, vilket innebär att den suger åt sig fukt och kan även avge fukt. Det är alltså ingen fara om den skulle bli lite blöt.

Ja, enligt Skatteverkets regler.

Fler tjänster

Besiktningsmän - Isolerab
Tjänster mögelbehandling - Isolerab